Serebral Palsi (Beyin Felci) Hastalığının Tedavisi
Paylas
PDF Yazdır e-Posta

ENSEV

ENSEV Vakfı olarak kuruluş amaçlarımızdan birisi fiziksel engelli çocukların tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenen, pediatrik rehabilitasyon biliminin ülkemizde tanıtılması, eğitim ve uygulamalarının geliştirilmesi, standartlarının yükseltilmesi ve pediatrik rehabilitasyonla uğraşan uzmanların yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.

Amerika, Avustralya ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerde ayrı bir uzmanlık alanı olarak yerini almış olan çocuk rehabilitasyonu, ülkemizde halen tıp eğitiminin içinde hak ettiği yeri alamamıştır. Türkiye’de fiziksel engeli olan çocuk oranı bu ülkelere nazaran çok daha yüksek olmasına rağmen, eğitimli hekim ve yardımcı sağlık personeli eksikliği doğru tedavi yaklaşımı ile engelliliği kaldırılabilecek ya da asgari seviyeye indirilebilecek çocukların bu şansını kaybetmesine yol açmaktadır.

Buna bağlı, kalıcı hal alan engellilik sadece çocuklarımızı ve ailelerini değil, ülke ekonomisini de ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Bu amaç kapsamında mezuniyet sonrası eğitim kurslarımızın ikincisini 27 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirdik. Bir önceki hekimlere yönelik eğitim kursumuzda çocukluk çağında fiziksel engelliliğe neden olan hastalıkların tümüne genel bir bakış yapılmış ve engelli çocuğa hekim gözüyle yaklaşım ve değerlendirme süreci ele alınmıştı.

Bu kursumuzda ise, çocukluk çağının en sık engellilik sebebi olan Serebral Palsi (Beyin Felci) hastalığının tedavisindeki rehabilitasyon yaklaşımlarının neler olduğu ve nasıl uygulanması gerektiği tartışılarak, uygulama teknikleri ve pratik uygulamalar hakkındaki detaylı bilgiler tecrübeli eğitmenlerimiz eşliğinde kursiyer hekimlerimize aktarıldı.

2013 yılı içinde Ankara’da hekimlere ve ailelere yönelik iki eğitim faaliyeti daha gerçekleştirecek olan Vakfımız, en kısa sürede Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde de benzeri eğitim faaliyetlerini hayata geçirecektir.


ENSEV= ENSEV= ENSEV= ENSEV=